5 augustus 2021 is ons nestje gelegd!


Dit nest is gelegd op Playa Chikitu. Playa Chikitu bevindt zich in Washington Park, Bonarie,  en is het belangrijkste neststrand voor groene zeeschildpadden. De incubatietijd voor groene zeeschildpadden is circa 50 dagen, dus we verwachten dat het nest eind september uit zal komen.


De Sea Turtle Challenge 2021

Schrijf je hier in! / Register Now: Sea Turtle Challenge


Sea Turtle Challenge
2021

De maand juni staat in het teken van de Sea Turtle Challenge!

Op 16 juni is het World Sea Turtle Day, een dag die wereldtijd in het teken staan van de zeeschildpadden.

Schildpadden zien er misschien wel uit alsof ze zichzelf goed kunnen beschermen door hun harde schild, maar eigenlijk zijn het hele kwetsbare dieren. In de afgelopen decennia is een aantal schildpadpopulaties drastisch afgenomen. Hierdoor behoort bijna elke zeeschildpadsoort nu tot de bedreigde diersoorten, en ook met sommige zoetwaterschildpadden en landschildpadden gaat het niet goed.

Wandel of hardloop, fiets (of overige vormen van voortbewegen) een afstand naar keuze en verdien deze unieke herinnering.

 

-

Sea Turtle Challenge
2021

 

Im Juni dreht sich alles um die Sea Turtle Challenge! Am 16. Juni ist der Welttag der Meeresschildkröten.

Schildkröten sehen vielleicht so aus, als könnten sie sich aufgrund ihrer harten Schale gut schützen, aber sie sind tatsächlich sehr zerbrechliche Tiere. In den letzten Jahrzehnten ist eine Reihe von Schildkrötenpopulationen dramatisch zurückgegangen. Infolgedessen ist fast jede Meeresschildkrötenart vom Aussterben bedroht, und einigen Süßwasserschildkröten und Schildkröten geht es auch nicht gut.

Wandern, Laufen, Radeln (oder andere Formen der Fortbewegung) eine Strecke Ihrer Wahl und verdienen Sie sich dieses einzigartige Medaille.

Sea Turtle Challenge
2021

 

The month June is all about the Sea Turtle Challenge! June 16 is World Sea Turtle Day, a day dedicated to sea turtles worldwide.

Turtles may look like they can protect themselves well because of their hard shell, but they are actually very fragile animals. In recent decades, a number of turtle populations have declined dramatically. As a result, almost every sea turtle species is now an endangered species, and some freshwater turtles and tortoises are also not doing well.

Walk , run, bike (or other forms of movement) a distance of your choice and earn this unique Medal.

 

 

 

 

Bij het inschrijven is er de mogelijkheid om een donatie te doen aan het WWF. Het gedoneerde bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de Zeeschildpad. Hieronder leggen we u graag uit wat er precies aan de hand is en waarom deze donatie zo hard nodig is (bron en fotomateriaal: https://www.wwf.nl/dieren/zeeschildpad)

Wat is er aan de hand?

Zeeschildpadden worden bedreigd. Het zeewater stijgt waardoor er minder plek is om eieren te leggen en de oceanen zijn steeds meer vervuild. Zeeschildpadden hebben hier veel last van, want vervuilde zeeën zijn slecht voor hun gezondheid. De plasticvervuiling is één van de grootste bedreigingen voor dit dier. Ze zien het plastic aan voor voedsel, eten dit op, en krijgen een verzadigd gevoel. Daarna eten ze geen voedzaam eten meer, en verhongeren ze.

 

Waarom is het belangrijk om de zeeschildpad te beschermen?

Zeeschildpadden zien er misschien niet uit als roofdieren, maar ze zijn het vaak toch. Daarmee zorgen ze voor een goede balans in het ecosysteem van de oceaan. De karetschildpad eet bijvoorbeeld sponsdieren, dat zijn dieren die veel stukken van het koraal opeten. En de lederschildpad eet kwallen, wat weer helpt om de aantallen vis op pijl te houden. Kwallen eten namelijk het voedsel van kleine vissen zoals plankton.

 

Teken voor een zee zonder plastic!

 

We kunnen niet langer wegkijken. Wegkijken van een zeeschildpad die stikt in een plastic zakje, van een walvis met kilo’s plastic in zijn maag en van een albatros die stukjes plastic voert aan haar jong. Om dit probleem wereldwijd aan te pakken roepen we op voor een VN-verdrag tegen plasticvervuiling.

Teken nu!

Bedreigingen

 

Omdat zeeschildpadden zo veel eieren leggen, zouden er dus ook genoeg jonge zeeschildpadden geboren moeten worden. Dit is helaas niet het geval. Mensen zoeken in het zand naar de eieren om ze op te eten en sommige stranden zijn zo druk dat de zeeschildpaddenvrouwtjes geen eieren meer kunnen leggen. Rotzooi in de zee is voor de schildpadden die de eerste periode van hun leven wel door zijn gekomen ook een groot probleem. Ze lopen ziektes op door de giftige stoffen, of komen verstrikt te zitten in plastic. De zeeschildpad wordt ook regelmatig gevangen als bijvangst. Het dier komt vast te zitten in het net en verdrinkt.

 

Beschermen

 

Wij beschermen zeegebieden om ervoor te zorgen dat zeeschildpadden voldoende veilige plekken hebben om eieren te leggen en te leven. Ook helpen we lokale gemeenschappen met het vinden van alternatieve inkomstenbronnen zodat ze niet langer afhankelijk zijn van schildpadproducten.

 

De zeeschildpad

De zeeschildpad is een echte doorzetter. Om eieren te leggen, zwemt de vrouwelijke schildpad vaak duizenden kilometers terug naar het strand waar ze zelf is geboren. Ze weet precies hoe ze moet zwemmen, de weg terugvinden is geen probleem. Het moment dat ze eieren legt is het enige moment waarop de zeeschildpad het water verlaat. Dit doet ze niet voor niks, de zeeschildpad legt wel 100 tot 200 eieren per keer!

De temperatuur van de eieren bepaalt of de jonge schildpadden mannetjes of vrouwtjes worden. Als de eieren uitkomen kruipen de zeeschildpadden zelfstandig richting de zee. De zeeschildpad kan enorm oud worden, sommige van deze dieren worden wel 100 jaar! Er zijn 7 soorten zeeschildpadden. Bijna alle soorten zijn gek op zeediertjes, behalve de groene zeeschildpad. Hij eet vegetarisch.

 


Startnummer Sea Turtle Challengee
Afbeelding – 250,8 KB

download hier uw startnummer!